Rendeljen a legjobb helyről Fogyasztószer rendelés . Az eredeti termékek a legjobbak!

Hasznos linkek

Contact us

My Cart
0Ft
My Cart
0Ft
Tartós fogyás a gyakorlatban

Tartós fogyás a gyakorlatban

Tartós fogyás a gyakorlatban

Sokunkban megfordult már az a gondolat, hogy milyen jó lenne, ha egyszer csak csoda történne álmunkban, és reggelre már karcsú testben ébrednénk. Ismerős lehet az az érzés is, amikor valahol meg kell jelennünk és számunkra fontos személlyel találkoznunk, és csupán néhány napunk vagy hetünk van arra, hogy jobb formába hozzuk magunkat.

A fogyókúrának már maga a gondolata is fárasztó és stresszes lehet, hiszen tudjuk, hogy kemény fába vágtuk a fejszénket. Vannak, akiket csak pár plusz kiló aggaszt, míg mások komoly súlyfölösleget szeretnének legörgetni magukról. Mindkét esetben tervezésre és kitartásra lesz szükség.

Mik az első lépések?

Az út nehéz, de hogyan várhatjuk, hogy a végére érjünk, ha még el sem kezdtük? Minden egyes nap döntéseket hozunk, és ezek az apró lépések vezetnek el az eredményhez. Amit a mai énünk nehézségként él meg, a jövőbeli énünk elégedetten fog visszatekinteni ránk, hogy érdemes volt küzdeni, megcsináltuk!

Fontos, hogy a fogyókúrát ne dátumokhoz és személyekhez kössük, hanem magunkért és az egészségünkért csináljuk. Ne másokhoz, hanem önmagunkhoz hasonlítsuk magunkat, és ahhoz mérten próbáljunk fejlődni. Ha a szupermodellek és az Instagram-sztárok retusált fotóihoz mérjük magunkat, könnyen elmehet a kedvünk, hogy elérhetetlen célt tűztünk ki. Ha pedig látunk egy nálunk sokkal komplikáltabb állapotban lévő embert, akkor pedig beleeshetünk abba a hibába, hogy megelégszünk a jelenlegi helyzettel, mondván, hogy nem is olyan vészes. Egyik sem vezet jó irányba. A megoldás önmagunkban rejlik!

A kezdetekkor érdemes a célt tisztázni: pontosan mi lenne számunkra az ideális testsúly, mit tudunk tenni önmagunktól és miben kell kérnünk segítséget, elég komolyan gondoljuk-e. Bármibe is kezdjünk bele, egy ütős tervvel lényegesen megkönnyíthetjük a kivitelezést, mintha felkészülés nélkül össze-vissza kapkodnánk. Egy lakópark felépítése is a tervrajznál kezdődik.

A tartós eredményért

Minden a jó alapokon múlik. Bizonyára mindenki tanulta az iskolában a létünk fő alkotóelemeit? Víz, oxigén, napsütés, táplálék. Vajon miért vagyunk hajlamosak erről megfeledkezni? A gyermekeknek is azt tanítják, rendszeresen kell étkezni, és elegendő folyadékot inni, sokat tartózkodni a szabadban és időben nyugovóra térni. Nos, ameddig ezeket nem tettük egyensúlyba, nem is lehet szó tartós fogyásról. A testünknek is van memóriája és emlékszik arra, hogy mikor, mit teszünk, vagy legalábbis kellene, az egészséges bioritmushoz.

Érdemes őszintén magunkba néznünk, és számot vetni a jó és a rossz szokásainkról: mi az, ami támogatja a fogyókúránkat, és mi az, ami gátolja. Ha a kis döntéseinket és a napi rutinunkat képesek vagyunk a fogyókúránkhoz igazítani, akkor már nagyot léptünk előre.

Amikor túl nagy a cél és a nyomás

Amennyiben komolyabb súlyfelesleg leadásáról van szó, 30-40 kg, vagy még többről, hajlamosak lehetünk ezt egy annyira óriási problémának tekinteni, ami szinte már megoldhatatlannak tűnik. Erre ügyes praktika lehet, ha kisebb mértékegységekre bontjuk a célunkat. Havi 5 kg mínusz fél éven át, ugye, mennyivel jobban hangzik? Nem kell erőszakot tennünk a testünkön. Az elhamarkodott és drasztikus fogyókúrák ritkán végződnek pozitív és tartós végkimenetellel. Ha a tervünk szerint haladunk, idővel minden könnyebb lesz, hiszen folyamatosan csökken a súlyunk, könnyedebben mozgunk, érezzük a munkánk eredményét és ez motiválni fog, hogy jó úton haladunk. A diéta egy hosszú távú projekt, tehát akkor sem szabad hátradőlni, ha már elértük a célunkat, ezért érdemes inkább tartós életmódváltásban gondolkodni.

A mérleg a legőszintébb barátunk, mindig megmondja az igazat. Azonban ha kezdők vagyunk, nem kell minden egyes nap sokkolni magunkat, ráadásul nem is a kilók számítanak igazán, hanem a testünk összetétele, ha pedig mindenáron számokban akarjuk mérni a teljesítményünket, egy mérőszalag is megteszi, amelynek segítségével pontos adatokat kaphatunk a fogyókúránk eredményességéről. Hetente egy-két alkalommal bőven elég a mérlegre állni, lehetőleg azonos napszakban. Érdemes egy állótükröt is beszereznünk, ami több szempontból is hasznos lehet, megfigyelhetjük magunkat tornázás közben, hogy helyesen végezzük-e a gyakorlatokat, illetve teljes képet látunk magunkról és követhetjük a napi megjelenésünket. Ameddig még nem érjük el a célunkat, addig is az öltözködéssel tudunk játszani, hogy mi áll jól az alkatunknak.

Amikor az élet citrommal kínál, készítsünk limonádét…

A karantén sokak fogyókúráját keresztül húzta, bezártak a fitnesztermek, nem lehet csapatban sportolni, korlátozottan lehetünk távol az otthonunktól. Miért ne fordítaná ezt az időszakot arra, hogy a közösségbe való visszatéréskor meglepje a kollégáit és a barátait, hogy jó formában van? Ráadásul otthon a társadalmi nyomás is csökkenhet, hiszen nem kell minden nap megfelelnünk, hanem tudunk a saját tempónk szerint haladni. Mindezek mellett tartsuk szem előtt: nemcsak a cél, hanem maga az utazás is lehet szép. Ha tudatosan szervezzük meg és okosan csináljuk a fogyókúrát, meg fogjuk találni benne az élményt is!